Виждаме в хората едно желание за обединение и очакват от мен и професор Анастас Герджиков да сме именно тези, които ще дадат възможност на политическите сили да седнат и да се разберат. Ние сме готови. Още повече, че сме доказали, че можем да работим с различни групи хора с различни индивидуални и силни лидери в различни среди. Имаме качествата да осигурим добра основа за диалог.

Това каза при посещението си днес в Шумен кандидатът за вицепрезидент на Република България Невяна Митева. Тя се срещна с граждани и с представители на военно-патриотични организации.

Според Невяна Митева хората в страната са истински разтревожени заради насъбралите се множество кризи – здравната, политическата, тази в енергетиката.

“Нашите воини сега са нашите лекари и медицински сестри. За съжаление, ние не им помагаме, ами напротив – даже ги поставяме в още по-трудна ситуация. Това, което се стараем с професор Герджиков е поне една блага дума да чуят от нас – че ние сме с тях и ги подкрепяме и каквото можем. Най-малкото, няма да им създадем онова чувство, че липсва признание”, каза още Митева.  

Тя обърна внимание и на цената на електроенергията, която в момента е в пъти по-висока, от това, което е била през миналата година. “Към момента бизнесът поема основната тежест, но и всички ние очакваме скоро нашите сметки за ток”, каза тя.  

Невяна Митева и ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев поставиха венец пред паметника на Пети артилерийски полк в града. В разговора и членовете на Съюза на офицерите от резерва “Атлантик” тя сподели разочарованието си, че военен, какъвто е Румен Радев, си е позволил да наруши Конституцията. “Аз се срамувам от този факт. Не може да имаме претенции, че сме нови и почтени, когато нарушаваме законите”, каза Митева.

Пресцентър на Инициативния комитет за издигане на кандидати за президент и вицепрезидент на републиката Анастас Герджиков и Невяна Митева