“Благодарим ви, че ни посрещате в този своеобразен храм на българската писменост, на историческата памет и на духовността. Вярвам, че това е началото на един дълъг, успешен и светъл път за жените на ГЕРБ и на България. Писмеността, духовността, вярата -  това е, което си заслужава да ценим, да съхраняваме, да разпространяваме”, с тези думи председателят на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова се обърна към жените от област Шумен.

Това се случи по време на организираната от ЖГЕРБ-Шумен инициатива в Двора на кирилицата, където дамите поднесоха цветя в алеята на писателите, както и пред паметника на Кирил и Методий.

Инициатива бе подкрепена от кандидатите за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 30 МИР-Шумен и областния координатор на ПП ГЕРБ-Шумен Любомир Христов.
Любомир Христов благодари за усилената работа на жените, изтъквайки тяхната роля като двигател на партията.

Евгений Цанков трети в листата на дясната коалиция коментира, че културата е мост чрез който се формират дългосрочните национални цели и приоритети. "Ние представителите на коалиция ГЕРБ-СДС ще работим за разрешаването на политическата криза и излъчването на стабилно и ефективно управление на България", каза още той и поясни, че коалицията ще се концентрира върху увеличаването на доходите, привличане на млади специалисти в държавната и общинска администрация, и осигуряване на повече възможности, реални действия и работещи мерки за образованието, здравеопазването и бизнеса. Следващия в листата Димо Георгиев призова не само на 1 ноември, но и всеки ден да бъде следван завета оставен от стотиците, велики народни будители, за да бъдем достойни техни наследници.
"Образованието и науката, културата и младежките дейности трябва да се превърнат в действителен национален приоритет, а единствено коалиция ГЕРБ-СДС има идеите, подробната програма, политическата отговорност и визия да продължи с успешни реформи развитието на тези сфери. Подкрепата за учениците и студентите, издигането престижа и професионално-обществената роля на българските преподаватели и учители винаги е наш стремеж", каза още той.

"В навечерието на един от най-българските празници, тук в първопрестолна Плиска ви уверявам, че ГЕРБ-СДС отново ще върне туризма като ключов сектор в държавната политика", каза шестата в листата адв. Ралица Тодорова, акцентирайки на основния приоритет да бъде възстановен туристопотока в страната. Тя каза още, че от коалицията ще работят за развитието на туризма не само на национално, но и на европейско ниво.

Деница Спасова припомни, че за дясната коалиция образованието е сред основните приоритети, както и че ще бъде продължена политиката за увеличаване на средната учителска и преподавателска заплата.

Кандидатите инж. Димитричка Недева и инж. Добри Стоянов говориха с присъстващите относно реформите които ГЕРБ-СДС иска да въведе в социалното подпомагане,  и които ще доведат до по-ефективното му ползване от българските семейства.

Всички заедно призоваха на 14 ноември хората да излязат и да подкрепят коалицията с номер 32.

Пресценттр на ГЕРБ-СДС - Шумен