„Вярвам, че спортът, образованието и културата са най-важните сфери, за които трябва да работим и да насочим повече инвестиции към тях“, каза водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 30 МИР-Шумен Красимир Вълчев по време на среща с представители на спортните клубове в града.

Темите, които обсъдиха присъстващите заедно с Красимир Вълчев и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Евгений Цанков, адв. Ралица Тодорова и инж. Добри Стоянов бяха свързани с детските спортни школи и ученическите клубове.

Вълчев обеща, че ще бъдат увеличени двойно средствата за дейностите в спортните училища в страната и ще се работи в посока увеличаване на треньорския щат. Той припомни ангажимента да бъде обновено поне по едно спортно игрище във всички училища, като допълни, че ще бъде продължена програмата по изграждане на физкултурни салони.

По-късно Красимир Вълчев посети спортен клуб по шахмат "Шумен", където се запозна с дейността на клуба и заедно с Атанас Димитров изигра партия шах. „С дейности по интереси последните години насърчихме включването на повече деца в дейности по шах. Това се превърна в третия най-масов спорт, по брой включени ученици“, каза Вълчев.

В края на деня водачът на дясната коалиция Красимир Вълчев разговаря с учители на хибридна среща – присъствено и онлайн. Основни теми бяха дигитализацията на учебния процес и ползите от нея, административната тежест, която пада върху учителите и нефункционалният начин, по който се налага тестването на учениците.

Пресцентър на ГЕРБ-СДС