Нисък жизнен стандарт, ограничен достъп до качествени здравни грижи, лошо транспортно осигуряване, липса на перспектива пред младите хора. Тези проблеми поставиха пред кандидатите за народни представители от Коалиция “Национално обединение на десницата” (НОД) жители на малките населени места в област Шумен.

В поредица срещи кандидатите на дясната коалиция в 30 МИР - Шумен Стоян Стоянов, Дария Георгиева и Атанас Димитров открито разговаряха с хората и представиха основните акценти, залегнали в предизборната програма на политическата формация.

“Всички са в безизходица. Трудно е най-вече за младите, които не виждат бъдеще на село - нямат работа и доходи. Ако кризата продължи и няма промяна, скоро в село Войвода ще останат само старите хора. Най-големият ни проблем е, в това болно време сме лишени от достъп до качествени здравни грижи. Молим се, да не се разболяваме, болниците са пълни, с тази пандемия стана страшно”, споделиха хората от село Войвода.

“Кошмарната ситуация в здравната система идва от липсата на ясни правила. Въвеждат се мерки от днес за утре и това поражда напрежение в обществото. Примери са това са тестването на децата в училище, внезапното въвеждане на зелените сертификати, споровете около признаването на тестовете за антитела. Ангажимент на държавата е да създаде ясни правила, да не люшкаме от едни към други мерки и всеки сам да преценява и да се налага да избираме между едни или други мерки, или едни или други ограничения, предложени от мрънкащи индивиди, наречени „експерти“. Решението е в политическо лидерство, затова ние предлагаме ясен план. Необходимо е до края на годината да се акцентира на силна проваксинационна информационна кампания и хората да бъдат обстойно информирани и убедени в смисъла и ползата от ваксиниране. Когато всеки направи отговорен и информиран избор - следва да отпаднат и ограниченията”, заяви водачът на шуменската листа на Коалиция “Национално обединение на десницата” Стоян Стоянов.

При обиколката си в региона кандидатите за народни представители отправиха послание за подкрепа в името на общата кауза - силно позициониране на дясното в защита на националните интереси с бюлетина номер 7.

Пресцентър на Национално обединение на десницата

Купуването и продаването на гласове е престъпление!