Скъпи симпатизанти и избиратели на ДПС в област Шумен, само след няколко дни отново ще гласуваме. Тази година това правим за трети път. За съжаление до сега   в двата най-кратки  български парламента не се намериха партии с воля и решимост за съставяне на отговорно държавно управление, така както ние предлагахме. Затова сега отново сме пред урните и пред машините за гласуване.

Този път обаче ще избираме и президент и вицепрезидент на Република България. На ясно сме колко е важна  ролята на тази институция. Правилното упражняване на президентските правомощия е мощно средство за обединяване на нацията и за стабилизиране на държавата в трудни времена. Точно пред такова изпитание сме изправени сега. Днес кризата е многолика - здравна, икономическа, социална, политическа, институционална, морална. Държавността и демокрацията са пред тежко изпитание.

Затова в този критичен момент Движението за права и свободи взе смело и историческо решение да издигне за президент на Република България своя председател г-н Мустафа Карадайъ, заедно с г-жа Искра Михайлова – кандидат за вицепрезидент. На тези избори няма друга политическа партия или коалиция, с реален шанс да влезе в следващия парламент, която да се ангажира със своите лидери начело. Всички предпочетоха да се скрият зад фигурите на независими кандидати, издигнати от неясни инициативни комитети. Ние обаче не сме като тях. Заставаме пред всички открито и ясно и на висок глас казваме : Нашата кандидат-президентска двойка олицетворява единството на нацията. Те са пример и гарант за спазване на Конституцията и законите на страната. Те ще работят за премахване на омразата, разделението и агресията в обществото. Те ще бъдат мост между партиите и институциите в защита на интересите на гражданите и държавата.

В нашия избирателен район ние от ДПС-Област Шумен сме особенно горди, че председаттелят на ДПС г-н Мустафа Карадайъ, бидейки кандидат за президент на страната ни, за трети пореден път е и водач на нашата кандидат-депутатска листа. Ние отново сме заложили на познати на Вас кандидати, които са се доказали като хора знаещи и можещи, безрезервно преданни на каузата на ДПС.

Скъпи симпатизанти, гласуването за ДПС е нещо повече от участие в изборите, то е израз на дълбока съпричастност на всеки един от нас с бъдещето на Родината ни.  Нека бъдем на висотата на тази наша голяма отговорност. Убедени сме, че в неделя всички ние ще бъдем активни и ще гласуваме масово в подкрепа на нашата партия и на нашите кандидати. Така ще затвърдим и водещата роля на ДПС в региона -  с № 17 за президент и вицепрезидент на Република България и още веднъж с № 17 за нашата депутатска листа.

Бъдете здрави, силни и щастливи !
Искрено Ваша Айсел Руфад!  

Председател на Областен съвет на ДПС-Шумен