БСП за България предлага конкретни решения в помощ на местната власт, за да могат общините да работят нормално по време на очакваните тежки зимни месеци, заявиха кандидатите на левицата в Шумен след срещи в региона. В листата на БСП има доказани експерти по проблемите на местната власт, като председателя на общинския съвет в Нови пазар Иван Ганчев, който е втори в бюлетината и дългогодишния общински съветник адвокат Пламен Петков.

"Всички трябва да се мобилизираме в помощ на хората през следващите тежки месеци. А общините са на първа линия, най-близо до гражданите. Затова те трябва да организират всички ресурси и да осигурят социални услуги на бедните, слабите и пенсионерите, да окажат подкрепа на младите семейства“, коментират Иван Ганчев и Пламен Петков.

За да помогне на общините, БСП има конкретни решения:

1. Общинското здравеопазване да бъде абсолютен приоритет. Общински болници в отдалечени и трудни райони да станат защитени болници така, както има защитени училища. Това означава да се подсилят с допълнително целево финансиране и да не се закриват. Готови сме с критерии как да стане това, заявиха кандидатите на БСП. Всеки български гражданин, където и да се намира, да има достъп до лечение.

2. Заради увеличението на ток, газ, парно, храни БСП предлага увеличение на субсидията към общините с 20% и ръст в стандартите на делегираните държавни дейности в бюджета за следващата година.

3. Процент от събраните данъци да остават в общините и да стигат обратно за хората, от които са платени.

Пресцентър БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление