Червилото е един от най-лесните за нанасяне и достъпни за купуване козметични продукти. Затова и обикновено всяка дама има поне няколко в своята колекция.

При избора на червило е добре да се съобразяваме с формата и размера на устните си, както и с типа на самата кожа.

Сухата кожа се нуждае от червило с хидратиращ и подхранващ състав. На дамите с мазна кожа и обемни устни се препоръчва да използват матови червила. Те са по-устойчиви и дълготрайни, не се разтичат в горещото време и не излизат от контура на устните. Ако мечтаете да подарите на устните си грижа и красота, потопете се в света на червилата, където дори най-взискателните ценители ще открият своето следващо червило. Безброй предложения ви очакват на страницата: https://makeup.bg/brand/349421/.

За тънки устни по-подходящи са червила със сатенен ефект. На брюнетки със светла кожа подхождат нежните тонове на розово, корал, цвекло, циклама и бежово. На блондинки - деликатни цветове в нежно розово, малини, ягоди, праскова, корал, сьомга, люляк, боровинки. Ако сте с млечнобяла кожа, избягвайте прекалено ярките тъмни червила. Контрастът лице, устни става прекалено силен.

На смугли дами с тъмна коса отиват червила в червеникавокафяв цвят, слива, шоколад, злато и карамел. Тъмните окраски, пастелните цветове и матовите червила визуално намаляват обема на устните, докато ярките, наситени и тъмни пигменти подчертават контурите.

Макар и изборът на червило да изглежда като детска игра, то той си има някои тънкости и специфики, на които е добре да обърнете внимание, за да може резултатът, който виждате в огледалото, да ви кара да се чувствате уверени в себе си.

MakeUp