С 34 гласа „за“, без против и 4 „въздържал се“ Общинският съвет разреши на кмета да пусне на търг терен с площ 169 декара до сметището в "Дивдядово", за който има интерес от инвеститор да строи фотоволтаичен парк.

Началната тръжна цена на терена е определена на 1,7 млн. лева.

Продажбата на имота бе гледана втори път от местния парламент, като на предходното си заседание общинските съветници имаха съмнения какво ще се строи там и не подкрепиха искането на администрацията за търг.

Днес предложението отново бе на път да не мине, след като кметът Любомир Христов по средата на дебатите по точката, реши да оттегли докладната си. „Оставям на Общинския съвет да решава какво правим със сметището. След три години ще имаме голям проблем. Представяте ли си какво ще стане, ако два дни не се събира боклука и няма къде да се изхвърли“.

Христов бе репликиран от Данаил Данчев, който заяви, че продажбата на този имот няма нищо общо със сметището и че групата на БСП е решила да подкрепи търга.

Последва прекъсване на заседанието на местния парламент за консултации на политическите групи. След завръщане в залата кметът Христов заяви, че връща докладната си в дневния ред и тя може да се подложи на гласуване, при което бе разрешен търгът на парцела.

Решението бе допълнено със следния текст: "При евентуални промени по предназначението на имота или плана му за застрояване, то тези промени да се правят след решение на Общинския съвет".

ШУМ.БГ