Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвинения за държане на наркотици с цел разпространение Светослав С. Мъжът бе задържан за постоянно под стража с определение на Окръжен съд – Шумен, а днес съдебният акт бе потвърден от по-горната инстанция във Варна, като определението е окончателен и не подлежи на обжалване, съобщиха от пресцентъра на АП – Варна.  

35-годишният Светослав С. бе задържан на 10 януари, когато при проверка в автомобила му в Нови пазар бяха открити и иззети над 100 г марихуана. Мъжът и преди време бил хващан да кара дрогиран, имал и присъди за кражби.

Апелативният съд преценил, че са събрани достатъчно факти и обстоятелства, за да се направи извод за съпричастността на Светослав С. с разследваното деяние. И двете престъпления, за които е бил наказван, са свързани с наркотични вещества: управление на МПС след употреба на опиати и държане на наркотици. Според съда има опасност Светослав да се укрие.  „Основателен е рискът обвиняемият да извърши ново престъпление. Именно и заради нарушаването на изпитателния срок, при осъждане по настоящото дело, законът изисква ефективно наказание. Тази угроза би го мотивирало да предприеме действия по укриването си“, се казва в акта на съда от днес, допълниха от пресцентъра.

ШУМ.БГ