Служители и работници на „Автомагистрали – Черно море“ АД ще излязат на пореден протест срещу неизплащането на дължимите им средства от страна на държавата тази сряда. Те ще блокират движението в проходите Ришки и Айтоски, както и кръговото кръстовище на изхода на Русе, съобщиха от фирмата.

Протестът ще бъде от 11,00 до 14,00 часа.

“Поводът за пореден път е изработеното от нас и неразплатено от държавата - средствата за ремонта на автомагистрала „Тракия“  от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор”, казаха от фирмата.

Оттам напомниха, че неизплатените 27 млн. лв. са довели до забавяне на заработените с честен труд заплати, като за месец февруари и март 2022 те са в размер на 3 млн. лв.

„С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за запазване на трайните си работни места достойно заплащане“, добавиха от “Автомагистрали – Черно море“.

ШУМ.БГ