Тимът на IX ОУ „Панайот Волов“ Шумен победи в Републиканското състезание на младежките противопожарни отряди „ Млад огнеборец - Албена 2022“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Възпитаниците на Слави Димов се поздравиха с победа след двудневна надпревара с още 27 отбора от цялата страна.

Вчера младите шуменски огнеборци се класираха първи в дисциплината бойно разгръщане на състезателна пътека. Днес надпреварата продължи с 400 м. щафетно бягане с препятствия. В тази дисциплина шуменският отбор зае бронзовото отличие, но извоюваха първо място в комплексното класиране.

Тимът на училището в кв. "Дивдядово" ще представи страната ни в международните игри, които ще се проведат тази година в Словения.

С резултат от 100,77 точки в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия” първо място извоюваха младежите от СУ „Никола Й. Вапцаров“, Айтос. На по-малко от 1 точка от първенеца остана отборът на СУ „Васил Левски“, Троян. Бронзовото трето място в тази дисциплина зае отрядът на IX ОУ „Панайот Волов“, Шумен.

Вчера до победата в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” стигнаха учениците от шуменското IX ОУ „Панайот Волов“. Второто място завоюваха младежите от чирпанското СУ „Пейо К. Яворов“, а трети останаха представителите на айтоското СУ „Никола Й. Вапцаров“.

В комплексното класиране купата спечели отрядът на IX ОУ „Панайот Волов“, Шумен. Младите огнеборци от СУ „Никола Й. Вапцаров“, Айтос заслужено взеха сребърните медали. Трето място зае отрядът от СУ „Пейо К. Яворов“, Чирпан.

Слави Димов благодари на директора на РДПБЗН-Шумен комисар Иван Иванов и на всички огнеборци от шуменската пожарна за безрезервната помощ и подкрепа по време на тренировките и подготовката им за всяко състезание. „Изключително горд съм от резултатите, които постигнахме. Показваме постоянство. За това говорят всички титли, които сме спечелили на различни турнири - „ Юлиян Манзаров“ през 2020 година, турнирът за купата на община Свиленград през 2021 г,. Тази година отново спечелихме купата на турнира в Свиленград, а днес се поздравяваме като победители на републиканското първенство в Албена“, коментира Димов.

Съорганизатори на младежкото съревнование са ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт и к.к. „Албена“.

ШУМ.БГ