Доброволци от младежката организация на БСП в Шумен днес почистиха Градската градина и боядисаха част от пейките в парка, като го направиха по-хубав и по-приятен за многобройните посетители. Инициативата е по повод предстоящото откриване на учебната година.

„В съседство с Градската градина има 3 училища и много деца идват тук през междучасията или след часовете. Искахме да ги зарадваме с нови пейки, с приятна обстановка, това да е нашият поздрав към тях и пожелание за успех през годината“, каза Даниел Дончев от младежката организация на БСП. 30-годишният шуменец е специалист в сферата на 3D проектирането и се занимава с моделиране на изделия за икономиката, а в предстоящите парламентарни избори е кандидат в депутатската листа на БСП

В инициативата се включиха и други кандидати от листата – вторият в бюлетината Иван Ганчев, който пристигна специално от Нови пазар, Павел Караиванов, Аян Мехмедов, също от Нови пазар, Данаил Костадинов. Сред доброволците беше и областният лидер на БСП Веселин Пенчев, който е член на младежката организация

Близо 30 доброволци от БСП се събраха тази сутрин в 9 ч. на входа на Градската градина и почти 3 часа почистваха боклуците от алеите и боядисваха олющените пейки. С много усмивки и настроение младежите социалисти освежиха любимия на шуменци парк, а Иван Ганчев шеговито ги нарече „червената армия“.

Доброволците сами купиха боите и материалите за акцията и са доволни, че и времето им помогна в инициативата. Младежите от БСП обещават да се включат също толкова ефективно и в националната инициатива „Да изчистим България“, която ще се проведе на 17 септември.

Пресцентър Коалиция за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление