Отборът на победата – така социалистите в Шумен са нарекли своите кандидати за народни представители, убедени, че силната листа със сигурност ще им гарантира депутати в новия парламент, а левицата отново ще участва в следващото правителство, за да бъде социален гарант на българите.

В 30-ти МИР Шумен коалиция „БСП за България“ тръгва на избори с пълна листа от 12 кандидати, която съчетава в себе си силата на опита и дързостта на младостта. Представителите на левицата са високообразовани експерти, доказани и авторитетни професионалисти, основателно определяни като печелившият отбор. Средната възраст на кандидатите на БСП е впечатляващите 42 години, а четирима са на възраст под 35 години. Червената бюлетина е обхванала почти целия спектър от професии – юристи, ИТ специалисти, педагози, предприемачи, които ще гарантират експертност при вземането на решения.

Водач на листата е Иван Иванов, магистър по история от СУ „Св. Климент Охридски“, магистър по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Доктор по история и доктор на науките по управление на информационните процеси. Има юридически опит като юрисконсулт и адвокат, и административен опит като общински съветник. Депутат в 6 последователни Народни събрания, както и министър на земеделието в коалиционното правителство с участието на „БСП за България“ с министър-председател Кирил Петков. Владее английски, немски и руски език. Семеен, с две деца. Иван Иванов е на 47 години.

На второ място в листата е Иван Ганчев. Той е юрист по образование, владее немски и английски език. Заемал е длъжностите председател на Общински съвет – Нови пазар, председател на Местна инициативна група Нови пазар – Каспичан. Народен представител в 47-то НС.

На трето място е д-р Александър Горчев. Историк по образование, с натрупан дългогодишен опит в областта не само на историята, а и в политиката. Два мандата е бил заместник-кмет и два мандата кмет на община Велики Преслав. В момента е общински съветник и директор на Историческия музей във Велики Преслав. Член на Изпълнителното бюро на БСП, председател на общинския съвет на БСП във Велики Преслав.

На четвърто място е Тодор Тодоров. Той е икономист по образование, работи като земеделски производител. Общински съветник в Каспичан от листата на БСП за България.

На пето място е Евгения Леополдова. Тя е член на общинската организация на БСП – Шумен, филолог по образование, регионален директор на застрахователна компания.

На шесто място е Павел Караиванов, на 44 години, семеен, с едно дете. Член на БСП от 2010 г. Член на общинския съвет на БСП, един мандат общински съветник от БСП. В момента работи като държавен служител в ИАРА. Личният му слоган е: Смел, работлив и честен!

На седмо място е Светослава Борисова, член на БСП в община Хитрино. Работи като читалищен секретар през последните 20 години.

На осмо място е Аян Мехмедов, член на БСП в Нови пазар. Семеен, с едно дете. Студент пред завършване по специалността „право“. Работи в община Нови пазар като специалист по общинска собственост. Културен деец, актьор в общинската театрална трупа „Мелпоарт“, отличена с множество национални и международни награди. Председател на младежкото обединение на БСП в област Шумен.

На девето място е Даниела Пенчева. Потомствен социалист, членува в общинската организация на БСП – Шумен. По образование и професия е предучилищен педагог и работи като старши учител в детска градина в Шумен.

На десето място е Даниел Дончев. Той е на 30 години, от Шумен. Член на младежката организация на БСП – Шумен. Специализирал в сферата на 3D проектирането, занимава се професионално с моделиране на изделия за икономиката. „С подкрепата на моята кандидатура вие давате гласа си за Бъдещето на България и за това младите хора да останат и да се развиват професионално тук“, казва Дончев при срещите си с шуменци.

На 11-то място е Данаил Костадинов. Той е на 27 години, от Шумен. Завършил е професионалната гимназия по механотехника със специалност „електрообзавеждане на транспорта“ и работи в транспортна фирма. Член на младежката организация на БСП – Шумен. Продължава образованието си в специалност „Компютърни системи и киберсигурност“ в шуменския Военен факултет на националния военен университет „В. Левски“.

На 12-то място в листата е Стефан Живков, кмет на с. Царев брод през последния четвърт век. За Стефан е трудно да се каже малко, без да се каже всичко, твърдят хората, които го познават. Като кмет вече 25 години се занимава с човешкия живот от раждането до смъртта и всичко, съпътстващо го през това време. Инженер по образование, кмет по професия. За първи път е кандидат за народен представител.

Кандидатите на БСП имат кратко и ясно послание към своите съграждани: Подкрепяйки БСП, вие ще подкрепите преизчисляването на пенсиите, безплатни учебници за всички ученици, безплатни лекарства за децата до 14 години, увеличаване на минималната заплата на 850 лв., въвеждане на необлагаем минимум върху доходите и още много други приоритети на левицата, които са гаранция за социална и сигурна държава!

За социална и сигурна държава с номер 28!

Пресцентър БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление.