Как политиците реално могат да помогнат на хората? С този въпрос шуменци посрещнаха водача на листата на Демократична България д-р Александър Симидчиев, който вчера се срещна с граждани и официално представи кандидатите на ДБ.

Известният пулмолог има ясен и категоричен отговор на въпроса: Политиците трябва да бъдат достатъчно отговорни, така че да успеят с разум и визия да съставят стабилен парламент и работещо правителство, които да решават проблемите на хората. „Това е нещото, което трябва да се случи в политиката – с разум да вървим напред, за да дадем стабилност, която да помага на обикновения човек да си върши работата и да живее добре“, обърна се д-р Симидчиев към гражданите на Шумен. И ги призова да бъдат активни и да гласуват с разум, за да изберат стабилно управление на страната. „Ако хората имат ясна идея защо избират даден човек и какво очакват от него, ще имаме стабилен парламент, в който ще влязат смислени хора“, категоричен е д-р Симидчиев.

„Видяхме, че промяната се оказа трудна, в последните 3 парламента почти не можеха да се приемат закони. Затова е много важно да изградим работещи парламент и правителство, да изчистим съдебната система, за да можем да разгърнем потенциала на нашата държава. Политиците просто трябва да си свършат работата, като мислят за общи цели, и най-важното е тази обща цел да включва България“, каза д-р Симидчиев.

Той е убеден, че за да има смислено и светло бъдеще за България, първо трябва да се постигне справедливост във всяка система, не само в съдебната. „Необходима е реформа в цялата съдебна власт и на първо място в прокуратурата, за да може всеки от нас да живее по-спокойно и обикновеният човек да усеща справедливост в правораздаването. Но справедливост трябва да има навсякъде, включително в здравеопазването. Справедливостта е най-важната, защото това е философията на съвместното ни съществуване, и трябва да се борим първо за справедливост във всяка система“, заяви д-р Симидчиев.

Известният пулмолог пристигна в Шумен с цяла база данни за града и региона, и старателно подготвени сравнителни таблици по най-важните проблеми, и на първо място за местното здравеопазване. „Колкото и да си подготвен, живият живот винаги те изненадва, затова трябва да се разчита на контакта с хората – нещо, което страхотно ме обогати тук в Шумен“, каза докторът след многобройните си срещи в града. През деня той разговаря с колегите си от областната многопрофилна болница, а предвидената кратка среща се превърна в двучасов професионален семинар на тема регионално здравеопазване.

Д-р Симидчиев посети и едно от най-големите шивашки предприятия, за да чуе проблемите на местния бизнес и на работниците. В 17.30 ч. на пешеходната зона пред Драматичния театър водачът на листата представи кандидатите на Демократична България и пожела успех в Шумен на демократичните хора.

Д-р Симидчиев, когото всички българи познават заради пандемията от Ковид 19, е специалист по белодробни болести, вътрешни болести и здравен мениджмънт. Работи в болницата при Медицински институт на МВР в София. Народен представител от гражданската квота на „Да, България“ в 45-ия, 46-ия и 47-мия парламент, като в 45-ия беше председател на Комисията по здравеопазване, а в 46-ия и 47-мия неин зам. председател.

Втори в листата е председателят на ДСБ - Шумен Васил Тодоров, магистър по география и биология, доктор по екология. Общински съветник от Демократична България. Според него, в парламента трябва да отидат подготвени хора, които знаят, че трябва сами да градят бъдещето си.

На трето място е професорът по математика в Шуменския университет Иво Михайлов.

За пръв път в шуменската листа има и представител на Зелените – Александър Денев, четвърти в листата, експерт в държавно учреждение, магистър по маркетинг. Той е убеден, че България може да бъде модерна, зелена и иновативна, просто трябва да се справи с корупцията!

В листата е и председателят на шуменската структура на „Да, България“ Пламен Петров, ветеринарен лекар, роден и израснал в Шумен, който се бори за по-чист, благоустроен и привлекателен за младите хора град.

Сред кандидатите е и Светослав Кукуянов, юрисконсулт, съучредител е на местната организация на „Да, България“. Той иска да се създадат повече възможности за реализация на младите хора в Шумен и да се осигури достоен живот на възрастните хора.
В листата на ДБ са още Димитър Милчев, Анета Георгиева, Кръстю Баев, Николай Николаев, Валентин Маринов.

Ако искате да има смислено, светло бъдеще за България, гласувайте с разум и подкрепете Демократична България, призова водачът на листата д-р Александър Симидчиев.

Пресцентър а "Демократична България Обединение" - Шумен