Шуменецът Иван Вичев купи кофа битум и 75 кг студен асфалт и днес сам изкърпи дупките пред блока си. До решението си той стигнал след многократни телефонни обаждания и две безответни писма до общината.

Да присъства на ремонтните дейности бе поканен репортер на ШУМ.БГ.

„Живея на бул. „Славянски“ 3. Пред блока има паркинг, който ползвам като заплащам 300 лева годишен абонамент на община Шумен. Срещу тези пари искам да получавам качествена услуга, така както когато вляза в магазина, а не да си чупя колата и да се налага да давам още пари за ремонта й“, каза Вичев.

По-голямата дупка в асфалта, според него, стои от близо две години. През февруари 2021-ва той е изпратил първото си писмо до Общинското предприятие „ОЖИ“, което стопанисва паркинга. Не получил отговор. На второто си писмо от този юли също не получил писмен отговор.

Когато ходих единия път там, служител като на шега ми каза  - е, че то можеш и сам да си запълниш дупките. „Явно наистина, за да стане, е трябвало сам да го направя. Потърсих в интернет, намерих фирма, която продава битум и студен асфалт, поръчах, платих за транспорта и така...“, коментира младият шуменец.

В ремонта на двете дупки се притече и съсед. Дейностите преминаха под одобрителните погледи на таксиджиите.

„Това, което общината не можа да свърши за 2 години, ние двама души го направихме за 3 часа“, каза Иван Вичев.

Той добави, че ще отиде с фактурата за 164 лева в общината, за да я даде на  заместник-кмета, отговарящ за улиците. Разбира се, наясно е, че няма да му възстановят парите.

ШУМ.БГ