В последния ден на Глобалната инициатива на президента Бил Клинтън, събрала в Ню Йорк водещи бизнес организации, държавни глави, нобелови лауреати и неправителствени лидери, българският предприемач Тихомир Каменов обяви намерението си за създаване на фондация "Мама и Аз".

Главната цел е да бъдат подпомогнати диагностиката и лечението на майки и деца, вкл. усложнения и редки заболявания, непокрити от задължителното здравно осигуряване или доброволното здравно застраховане в България. Друга важна задача на фондацията ще бъде подкрепа на млади български лекари с изявени научни интереси да специализират във водещи световни центрове за майчино и детско здраве в Съединените щати и Европа.

Глобалната инициатива на Бил Клинтън стартира още през 2005 г., като председателят на фирмената група на Търговска Лига е между учредителите. Каменов получава лична покана от американския президент, а двамата се запознават още през 1994 г. и неразделно споделят общи ценности. До днес членовете на инициативата са осъществили повече от 3700 проекта, променили живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни.

Посветени на обществени каузи, компаниите на българския предприемач, който никога нищо не е приватизирал, успяват вече повече от три десетилетия да трансформират обществото. Фирмената група работи в силно конкурентна среда за повишаване качеството на здравните услуги и удължаване на живота чрез подобряване достъпа на българските пациенти до високотехнологично здравеопазване.

Съдържание на Търговска Лига