“Продължаваме промяната” подкрепя шуменски дебютант в надпреварата за Европейската купа по дартс

Деветката, а не центърът на мишената беше целта на символичната тренировка по дартс, която се състоя в шуменския офис на „Продължаваме промяната“. Там състезателят от националния отбор по дартс Илия Илиев се „надпреварваше“ с водача на листата на ПП в 30 МИР – Шумен, акад. Николай Денков и кандидатите за народни представители д-р Владимир Йолов и Николай Колев, които до неотдавна ръководеха областната управа в Шумен.

44-годишният шуменец Илия Илиев е многократен шампион и носител на купа “България” по дартс. С подкрепата на „Продължаваме промяната“ след броени дни той ще дебютира на състезанието за Европейската купа в Испания.

Майсторът в този атрактивен спорт живее в шуменския квартал “Макак”, занимава се със строителство и членува във варненския клуб “Максим”, тъй като в родния му град няма клуб по дартс. Тренира вкъщи, като набляга на упражненията за мускулната памет на ръката, с която хвърля стреличките. Върхът в спортните му умения, според регламента, е да реализира чекаут (с 3 стрелички да улучи максималния брой от 180 точки) в мишената, която е на разстояние 2.94 м и на височина 1.73 м.

Родината на дартс е Англия. Тя и Нидерландия са двете световни сили в този спорт. Илия се запалва по атрактивната игра именно в Нидерландия, където работи известно време. На турнирите в нашата страна шуменецът заема обикновено трета позиция, което му осигурява място в националния отбор, съставен от четирима състезатели. Освен в индивидуалната надпревара, Илиев участва още и в отборната, както и в игрите по двойки.

Пресцентър „Продължаваме промяната“

Купуването и продаването на гласове е престъпление.