Скъпи избиратели и симпатизанти на ДПС,

Предизборната кампания е към своя край. В неделя за пореден път ще избираме нов състав на Народното събрание. Това ни се налага да го правим за четвърти пореден път в рамките само на година и половина. Всички виждаме и го изпитваме на гърба си, колко е вредна и пагубна за народа и за държавата, неспособността на властта да  ни изведе  от спиралата от кризи, коя от коя по-опасна и по-упорита. Гражданите на Република България имат право категорично да изискат от политиците,  незабавно да намерят  изход от политическата криза и  незабавно да  започнат да  решават  неотложните проблеми.

На тези избори партиите се надпреварват да твърдят, как всяка от тях е най-подготвена и най-можеща да спаси страната. За разлика от всички обаче само ДПС може да припомни на избирателя, какво заявихме точно преди две години, малко преди страната ни да се поеме  по стръмното надолнище от кризи.  Тогава, от високата трибуна на Народното събрание, нашият председател г-н Мустафа Карадайъ, с изрична официална декларация, се обърна към парламентарните партии и към цялата общественост с призив, всички заедно :   да констатираме задаващите се  тежки кризи;  да дефинираме основните приоритети пред държавата и пред нацията;  да решим  формулата за управление и да излъчим адекватно експертно правителство с ясни приоритети, цели, задачи и времеви мандат. Този наш апел беше с дата септември 2020 г., половин година преди края на мандата на компрометираното правителство на Борисов и националистите. Тогава все още ги нямаше нито партията на „шоумените“, нито партията на „промяната“, нито партията на „възхода“, а партията на „възраждащите“ беше все още далече от Парламента. Трябваше да преживеем три безплодни парламентарни мандата и да изпаднем в безкрайна спирала от кризи, за да стигнем до извода, че днес България има нужда от обединение. Че в трудни времена само съединението прави силата !
Затова днес ние имаме лице силно да попитаме : „Кой сега е номер едно ?“  И да чуем силен отгвор : „ДПС е номер едно !“

ДПС е №1 и в интегралната бюлетина !  Начело на нашата листа в 30-ти многомандатен избирателен район - Шумен отново е лидерът на ДПС г-н Мустафа Карадайъ. Той е политикът, който предложи тази спасителна за страната ни формула. Следват го  г-н Хамид Хамид, г-н Кадир Насуфов, г-н Кадир Хасан, г-н Танер Исмаил, г-н Мемиш Мердан, г-н Христо Кюркчиев, г-жа Нуртен Ахмед, г-н Кенан Кючюков, г-н Метин Мехмед, г-жа Айля Реджеб и г-н Насъф Исмаил. Това е отборът на ДПС-Шумен на тези избори ! Това са хората, които ще донесат сигурност и стабилност на страната ни ! Родината ни има нужда от ДПС точно сега, повече от всякога от началото на прехода !
Затова, скъпи братя и сестри, нека на втори октомври мощно да подкрепим нашите кандидати, гласувайки масово с номер №1 в интегралната бюлетина !

Бъдете здрави, силни и щастливи !

Искрено Ваша Айсел Руфад!   
Председател на Областен съвет на ДПС-Шумен

Пресцентър на ДПС-Шумен