Общинският съвет отново не взе решение дали паркингът зад библиотеката и този над пазара да станат безплатни. Предложението на съветника Христофор Крумов бе гледано за втори път днес.

Идеята за паркинга южно от библиотеката претърпя промени – от първоначалното изцяло безплатно паркиране до свободен престой само за час, а след това да се плаща по 1 лв. за 60 минути. Бе добавено, че регулирането на паркирането може да стане или с бариери, или с инкасатори, които да са на вход и изход.

След час дискусия се появи и нов момент. Сунай Садък направи предложение за час безплатен престой и на паркинга зад сградата на Община Шумен. Това не бе подложено на гласуване.

По останалите две точки – за паркингите зад библиотеката и над пазара, съветниците гласуваха и с 13 гласа „за“, 8 „против“ и 16 „въздържал се“ не стигнаха до решение.

По време на сесията Юлиян Вълчев от Общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ съобщи, че са готови да изпълнят решението на Общинския съвет от сесията през септември и от началото на месец ноември на паркинга до ДКЦ (поликлиниката) паркирането да е свободно за първия един час, а след това ще се плаща по 1 лв. за час престой. Регулирането ще става с инкасатори.

ШУМ.БГ