Кристиано Роналдо напуска "Манчестър юнайтед" с незабавен ефект, обявиха от клуба със съобщение в социалните мрежи. Това се случва само дни след интервюто на португалеца, в което в той разкритикува ръководството и съобщи, че се чувства предаден.

Нападателят, който е на 37 години, обяви и че не уважава мениджъра си Ерик Тен Хаг, след като не е видял същото от него.

Раздялата между двете страни е по взаимно съгласие, добавят от клуба, но не се уточнява дали Роналдо ще получи обезщетение. Той имаше договор с "червените дяволи" до лятото на 2023 г.

"Клубът му благодари за огромния принос, който даде през двата си престоя на "Олд Трафорд", гласи още съобщението на "Юнайтед".

В понеделник на пресконференция на националния отбор на Португалия преди световното първенство Роналдо се появи и говори за интервюто си. Той обяви, че "говори когато поиска".Още през лятото имаше твърдения, че Роналдо иска да си тръгне от "Олд Трафорд". Тъй като не успя да намери отбор, играещ в Шампионската лига, в който да премине, той остана в "Юнайтед". През октомври напрежението около него се усили, като португалецът беше изваден от състава заради поведението си в мача с "Тотнъм". Впоследствие нападателят заяви, че винаги е искал да бъде за пример, но понякога е невъзможно.

Роналдо играе рядко, като в повечето случаи влиза като резерва. "Манчестър юнайтед" спечели с 2:1 гостуването си на "Фулъм" в неделя и е пети в първия сезон на Тен Хаг като мениджър.

В двата си престоя на "Олд трафорд" Роналдо има общо 346 мача и 145 гола за тима. През миналия сезон той се завърна в "Юнайтед", като стана голмайстор на състава.

Дневник