47-годишен мъж от Велики Преслав бе установен да шофира с 3,33 промила алкохол в кръвта, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Мъжът бил зад волана на Сузуки Витара, а към джипа имало прикачена с гъвкава връзка клетка с прасе в нея, която се влачила по земята. Автомобилът се движел криволичейки по улица във Велики Преслав малко след 12:30 часа на 3 декември и бил забелязан от полицейски екип на РУ - Велики Преслав, който бил в района на кооперативния пазар в града.

Полицаите тръгнали след колата, която по пътя си, до търговски обект, ударила два паркирани автомобила. Униформените спрели шофьора на пл. „Александър Стамболийски“ във Велики Преслав. Зад волана бил 47-годишен местен жител във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер. Отчетени били 3,33 промила алкохол в издишания въздух. Издаден му бил талон за кръвна проба и водачът дал такава за анализ. Не е задържан в полицейския арест след становище на лекар, който му извършил преглед, при който било установено, че мъжът е с много високо кръвно. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Полицията задържа за срок до 24 часа в ареста 57-годишна жена, след като бе хваната да шофира след употреба на алкохол. Дамата от Шумен била зад волана на Лада Веста с хасковска регистрация. Тя била спряна  за проверка на 4 декември около 00:11 часа на кръстовище, образувано от бул. “Мадара“ и ул. “Владайско въстание“.

Жената лъхала на алкохол. Полицаите я тествали с дрегер, който отчел 1,50 промила алкохол в издишания въздух. Не е дала кръвна проба за анализ. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 05:20 часа на 4 декември на ул.“ Съединение“ в Шумен пътни полицаи спрели за проверка водач на лек автомобил Фолксваген Поло с шуменска регистрация. Зад волана бил 27-годишен мъж от село Дренци. Тествали го с дрегер. Отчетени били 1,92 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ