30-годишен мъж от село Царев брод е задържан вчера, след като е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. Хванати са и още двама с нарушения на пътя, съобщиха от пресцентъра на полицията  Шумен.

За срок до 24 часа вчера е задържан 30-годишен жител на Царев брод. Той бил зад волана на лек автомобил Мазда с шуменска регистрация и бил спрян за проверка около 16:20 часа в село Царев брод.  Установено е, че е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества, като е отчетено наличие на амфетамин. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.  Образувано е досъдебно производство по  чл. 343Б, ал.3 от НК.

Също вчера около 17:30 часа в град Велики Преслав от служители на РУ Велики Преслав е извършена проверка на 47-годишен мъж от града, който е управлявал лек автомобил Фолксваген с шуменска регистрация. В хода проверката е изяснено, че водачът е управлявал МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на шофьорската книжка. Образувано е бързо производство по чл.343В  от НК.

Около 12:30 часа вчера по пътя между селата Салманово и Радко Димитриево от служители на РУ - Шумен е извършена проверка на 33-годишен мъж от село Салманово, като е установено, че управлява нерегистриран мотопед „Ямаха“. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 от НК.

ШУМ.БГ