Кметът Любомир Христов поздрави родителите на първото бебе за 2023-та година, съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът дари на момченцето и семейството му ваучер за 1000 лева, торта, приготвена специално за изписването на майката и детето с пожелание за здраве и много радостни моменти заедно.

Момченцето, което е кръстено Виктор се роди в шуменската болница на 1 януари в 2 часа и 45 минути. Виктор и 26-годишната му майка Венелина Радославова от Шумен са в добро здраве и вече са у дома.  

По-рано днес кметът Христов се срещна и с началника на неонатологичното отделение в Многопрофилната болница в Шумен д-р Лиляна Куздова и със специалистите, помогнали при раждането на Виктор Миленов. Кметът благодари на лекарите и на целия екип за професионализма и отговорността, с които посрещат новия живот и даряват щастие на семействата.

От пресцентъра на общината допълниха, че 782 се живородените бебета в шуменската болница през миналата година, а съставените от общинската администрация актове за раждане са 1327, в този брой влизат и актовете за децата, родени в чужбина.

ШУМ.БГ