Албанският министър на отбраната Нико Пелеши съобщи, че Албания скоро ще изпрати следващия пакет помощи за Украйна, предаде агенция АТА.

В изявление за медиите Пелеши заяви вчера, че става въпрос за доставка на хуманитарна помощ, главно линейки, които са много необходими.

"Това е един от приоритетите в исканията на Украйна. Намираме се във фазата на подготовка, все още не мога да кажа цифри", каза той.

Междувременно министърът информира, че освен хуманитарната част, ще продължи и помощта и подкрепата с военно оборудване.

"В сътрудничество с нашите партньори и украинското посолство тук подготвяме важно оборудване за Украйна, което също е в списъка на приоритетните им нужди. Съвсем скоро ще изпратим следващия пакет с помощи. Албания е не само член на НАТО, но и член на Контактната група на Алианса за Украйна, която се ръководи от министъра на отбраната на САЩ. Скоро, следващата седмица, ще имаме среща на тази контактна група в Германия. В нея участват над 50 държави от цял свят", заяви Пелеши./БТА