Структурите на ГЕРБ в Шуменско са в кондиция и партията вярва, че ще успее отново да спечели два депутатски мандата на предстоящите извънредни парламентарни избори. 

Това заяви пред журналисти днес областният координатор и народен представител на ПП ГЕРБ Ралица Тодорова. На пресконференцията присъства и депутатът Красимир Вълчев, който замести отсъстващия поради грип свой колега Илтер Бейзатов. 

„Като областен координатор на ПП ГЕРБ мога да заявя, че структурите на партията са в кондиция, готови сме за избори. Знаем, че няма да бъдат лесни след всичко което се случваше в Народното събрание, но ние даваме нашата заявка, че ще работим така, както винаги сме го правили и се надявам в рамките на следващия парламент да има възможност да се състави редовно правителство заради стабилността на страната“, каза Ралица Тодорова. 

Тя говори за работата си в 48-то Народно събрание, като отчете повече внесени от групата на ГЕРБ законопроекти, а лично от нея - 4 питания към министри от служебния кабинет. Едно от питанията, на които все още тя чака отговор е към министъра на културата за отрицателното становище за прехвърлянето на управлението на НИАР Плиска на община Каспичан. 

„За съжаление, тази година ще бъде тежка за общините, защото нямаме държавен бюджет за 2023-та година, което на практика прегражда възможността общините да приемат свои бюджети и ще работят в условията на 1/12-та от предходния бюджет. По този начин се спира и възможността за инфраструктурни проекти и други полезни мероприятия“, каза Тодорова. 

Красимир Вълчев заяви, че целта е на национално ниво да се спечелят изборите и да имат повече депутати от сега. Той говори и по широк кръг от проблеми пред страната, като хвърли отговорността за тях основно на "Продължаваме промяната". 

ШУМ.БГ