Двама мъже – на 25 г. от Шумен и на 26 г. от Каспичан, са задържани, след като в първия са отрити наркотици и електронна везна, а вторият е хванат да шофира след употреба на амфетамин и метамфетамин, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Проверка на жилище на ул.“ Цар Освободител“ , обитавано от 25-годишния мъж от Шумен, е извършена от криминалисти вчера сутринта. Намерени и иззети са електронна везна, угарка от саморъчно свита цигара, суха тревиста маса около 50 г., която предстои да бъде изследвана. Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП - Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 т.1 от НК е образувано досъдебно производство.

26-годишният мъж от Каспичан бил зад волана на Форд Фиеста и е спрян за проверка около 11:20 часа вчера в Каспичан. Изпробван бил с дръг чек за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена била положителна била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. По време на извършения му личен обиск в него е намерена бучка бяло кристално вещество, обвито в найлонов плик, което по негови данни е амфетамин. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ