Районното управление на полицията във Велики Преслав е на първо място по разкриваемост на престъпленията в Шуменска област. За миналата година на територията на управлението са станали 311 престъпления, от които са разкрити 214, или 68,81%.

Данните бяха изнесени от началника на преславската полиция гл. инспектор Тодор Енчев, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

През 2022-ра на територията, обслужвана от РУ-Велики Преслав, няма извършени умишлени убийства, регистрирани са девет телесни повреди. 

85 са регистрираните престъпления, свързани с незаконно преминаване на границата на страната, като всички са разкрити. Престъпленията против личността са 22, а срещу собствеността на гражданите - 81. Няма регистрирани грабежи. Регистрирани са 41 кражби, разкрити са 28. 

Преобладават кражби на селскостопанска продукция, мобилни телефони, и домови кражби. 

През м.г. на територията на РУ-Велики Преслав са регистрирани 34 престъпления свързани с управление на наркотични вещества и техни аналози и 24 за шофиране след употреба на алкохол. 

През годината са настъпили 81 пътнотранспортни произшествия, тежките са 20 с трима загинали и 21 ранени участници в пътното движение, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ