Мъжкият хандбален отбор на „Шумен 61“ спечели първото място след изиграването на мачовете от редовния сезон в А група за сезон 2022/2023. Така при плейофите за шампионската титла тимът ще има домакинско предимство в мачовете със съперника си.

Лидерската позиция на „Шумен“ окончателно стана факт след победа над „Левски“ (Левски) с 46:21. Двубоят се игра в „Арена Шумен“ и бе от последния кръг на А група.

В мача срещу „Левски“ домакините нямаха никакви проблеми да стигнат до победата. Част от титулярите от състава на „Шумен“ получиха почивка за този двубой. В игра бяха състезателите, които по-малко излизат на терена в завързаните срещи. Момчетата се раздадоха докрай като направиха и атрактивни изпълнения за публиката.

„Шумен“ поведе с шест гола разлика още в средата на полувремето, а на почивката се оттегли с преднина от 11 гола – 20:9. Трябва да се отбележи и факта, че през първите 30 минути треньорът Костадин Семерджиев, който води отбора в този мач, не направи смени в състава. През цялата първата част играха Ивайло Костов на вратата, Виктор Каников, Енгинджан Сали, Димитър Грозев, Стефан Евтимов, Кирил Савов, Тансер Юсню, а дузпите изпълняваше Кадир Мехмедов.

През втората част доминацията на домакините продължи и публиката в залата се наслади на голово шоу от страна на шуменските хандбалисти. Те увеличиха още разликата в головете, като тя достигна до над 20, а последният съдийски сигнал дойде при 46:21.
През втората част на терена се появих вратарят Хасан Хасанов, който спаси много от ударите на противника, Кадир Мехмедов, Вилиян Негованов, Александър Димитров.

Преди да започнат плейофите за титлата, на „Шумен“ предстоят срещи от турнира за купата на България. „Шумен“ е домакин на финалната четворка на 18 и 19 март. За трофея спорят „Шумен“, Спартак“ Варна, „Пирин“ Гоце Делчев и настоящият му носител „Локомотив“ Горна Оряховица.

ШУМ.БГ