Младеж бе осъден днес в Германия на 13 години затвор за тройно убийство, а неговият съучастник получи присъда от осем години и шест месеца, предаде ДПА.

След процес, продължил една година и половина, съд в Мюнхен призна 22-годишния главен заподозрян за виновен, че е застрелял свой приятел и неговите родители през януари 2020 г.

Младият германец направил самопризнания още преди година, когато обяснил, че е искал да се добере до незаконните оръжия, с които разполагал приятелят му, за да може да ги продаде.

Според прокуратурата съквартирантът му от Словакия, който сега е на 21 години, е помогнал за планирането на убийствата и е закарал извършителя до местопрестъплението.

Държавното обвинение бе поискало 13 години и шест месеца затвор и за двамата, въпреки че словакът не е присъствал на местопрестъплението.

Осъдените ще изтърпят наказанията си в център за задържане на непълнолетни.

В Германия убийствата, извършени от непълнолетни, се наказват с максимум десет години затвор. Ако извършителят е бил на възраст между 18 и 21 години, той може да получи присъда до 15 години, в случай че престъплението е било особено тежко, отбелязва ДПА. /БТА