В полицията в Босилеград са привикани днес Димитър Димитров Треперски, дългогодишен активист за правата на българите в града, и учителката Даниела Михайлович, майка на малко дете. 

Димитър Треперски е извикан на информативен разговор, който е продължил с часове, а Даниела Михайлович е задържана за протестно писмо, което е имала намерение да връчи на президента на Сърбия Александър Вучич, който днес посети града.

МВнР на България е уведомено за тези неприятни инциденти от генералния консул в Ниш г-н Димитър Цанев.

Същевременно в Босилеград днес на посещение пристигна президентът на Сърбия Александър Вучич.  С тази визита сръбският държавен глава дава начало на една кампания, с която има за цел да обиколи всички градове и области на страната.  

Именно Пчинският окръг бе избран за начало на тази амбициозна програма, в която ще се търси разбиране и подкрепа в решаването на трудните предизвикателства, пред които се изправя страната. В днешния ден гражданите на Враня, Търговище, Босилеград и населените места около Власинското езеро имаха възможност да приветстват президента Вучич.  Дворът на новоизградената детска градина в Босилеград не успя да побере всички желаещи да присъстват на историческата визита.

Кметът на Босилеград, посрещайки президента Вучич, изказа от името на община Босилеград  благодарности за многото подкрепени проекти и доброто отношение, което срещат хората на общината при посещенията си в Белград.                                      

В краткото си обръщение, продължило малко над 15 минути, Александър Вучич поздрави всички за любезното посрещане, обещавайки, че в рамките на една година ще се работи за подобряването на пътната инфраструктура, предстои и да се открие завод с над 200 новозаети, ще има инвестиции и в сферата на туризма.  /БТА