Финал и спечелване на купата на България си поставя като цел мъжкият отбор на ХК „Шумен 61“. Амбицирани сме да върнем трофея, който изгубихме миналия сезон, отново в Шумен. Ще се раздадем и няма да спестяваме сили.

Това обявиха на пресконференция днес президентът на клуба Светлозар Начев и треньорите на представителния тим Никола Карастоянов и Костадин Семерджиев.

Мачовете от финалната четворка в турнира за купата на България ще се играят в Шумен тази събота и неделя. Отборите, които ще се борят за трофея са: „Шумен“, „Спартак“ Варна, „Пирин“ Гоце Делчев и носителят на купата „Локомотив“ Горна Оряховица.

В събота, 18 март, са полуфиналите. От 14,00 в зала „Арена Шумен“ първи излизат „Пирин” (Гоце Делчев) и „Локомотив“ (Горна Оряховица). От 16,00 ч. е вторият полуфинал между „Шумен“ и „Спартак“ (Варна). Победителите от двата мача се срещат във финал за купата в неделя, 19 март от 14,00 часа. От 12,00 часа ще е мачът за третото място.

„Искаме през тези два дни да направим спектакъл, не само на терена, но и за публиката в залата. Разчитаме на подкрепата на шуменци. За всички зрители входът е свободен, ще има и томбола, в която зрители ще получат рекламни материали на клуба, предметни награди и разбира се да зарадваме всички наши привърженици със спечелването на купата, заяви президентът на ХК „Шумен 61“ Светлозар Начев.

За ситуацията в отбора на „Шумен“ преди срещите от финалната четворка за купата и очакванията от турнира говориха треньорите Никола Карастоянов и Костадин Семерджиев

„Всички отбори, достигнали до тази фаза са силни, но аз прогнозирам финал между нас и „Локомотив“ Горна Оряховица. Преди това, обаче ще трябва да изиграем още един много тежък мач срещу „Спартак“ Варна. Тактически сме подготвени. За съжаление двамата от основните ни играчи, Бранимир Балчев и Тансер Юсню, са контузени, но и те ще стиснат зъби и ще помогнат на отбора да достигне до финал“, каза Никола Карастоянов.

„Подготвени сме. Всички са концентрирани и готови за игра. Надявам се на два добри мача, но най-важно е спечелването на купата. Ние сме отбор, който всички искат да победят и няма да бъде лесно, но целта е една – купата“, допълни Костадин Семерджиев.

Светлозар Начев също подчерта, че всички в отбора са готови за спечелването на трофея и отбеляза, че и в тези двубои, както през целия сезон, ще се разчита и на по-младите играчи, които са юноши на клуба и които натрупаха опит в мачовете досега и показаха израстване в играта.

„Надяваме се на подкрепа от публиката, която беше с нас през целия сезон. Приканваме всички, които искат да се насладят силни хандбални двубои и на шоу между тях да заповядат в зала „Арена Шумен“ този уикенд“, каза още Светлозар Начев.

Отборът на „Шумен“ е печелил купата на България три пъти през 2010, 2012 и 2021 г., а миналата година във Велико Търново игра финал с „Локомотив” (Горна Оряховица) и остана втори в турнира.

ШУМ.БГ