Отбори от двете шуменски училища ППМГ „Нанчо Попович“ и СУ „П.Волов“ са победители в ученическите игри на областно ниво по спортовете шах и баскетбол.

Областния етап на Ученически игри по шах се проведе в залите СКШ „Шумен“. При учениците 8-10 клас съперници бяха отборите от ППМГ „Нанчо Попович” и ПТГ „Симеон Велики” от Велики Преслав, като надпреварата спечелиха шуменските шахматисти, които ще представят област Шумен в зоналния етап на игрите. Във възрастова група 5-7 клас в зоналния етап също продължава отборът ППМГ „Нанчо Попович”.

В турнира по баскетбол при момичета и момчета участваха отбори от ППМГ „Нанчо Попович”, СУ „Панайот Волов“ от Шумен, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“  и ПТГ „Симеон Велики” от Велики Преслав и ОБУ „Св. Паисий Хилендарски от Плиска.

Срещите в трите възрастови групи се играха в зала „Младост“ в Шумен. За зонален етап се класираха отбори на ППМГ „Нанчо Попович“ при момичета 5-7 клас, при юноши и девойки 8-10 клас и при юноши 11-12 клас и СУ „Панайот Волов“ при момчета 5-7 клас.

Следващите седмици ученическите игри за област Шумен продължават с лека атлетика, футбол, волейбол, хандбал.

С организацията и провеждането на игрите за областта се нагърби Ученическата спортна школа „Хан Крум“ в Шумен.

ШУМ.БГ