Отборът на „Шумен“ по хандбал при юноши до 19 години спечели първото място в зона „Черно море“ и се класира директно за финалите на първенството в тази възрастова група.

Днес в зала „Арена Шумен“ се изиграха мачовете за определяне на крайното класиране в  зоната и шуменските момчета спечелиха безапелационно първото място, което заемаха и по време на редовния сезон.

В полуфиналната си среща „Шумен“ победи „Спартак“ Варна с 41:27. В другия полуфинал „Добруджа“ Добрич се наложи над „Мартен 67“ Мартен, Русе с 32:28.

Във финалния мач за първото място, което дава директно квота за финалите“, „Шумен“ спечели срещу „Добруджа“ с 36:28. Отборът имаше леки затруднения в началните минути на срещата, но след това заигра по-уверено и на полувремето поведе със 17:13. През втората част разликата в головете в полза на шуменци достигна десет гола, което бе достатъчно на тима да вземе победата.

Вторият в зоната „Добруджа“ ще играе допълнителни квалификации за класиране на финали. Трети останаха хандбалистите от „Спартак“, които се наложиха над „Мартен“ с 36:30.

От останалите три зони е ясен един финалист. Това е „Албатрос“ Бургас“, победител в зона „Тракия“. Квалификации ще играе „Асти“ Хасково. В зони „Мизия“ и „Витоша“ първенците ще бъдат определени тази събота.

ШУМ.БГ