Хандбалистите на „Шумен 61“, които преди седмица спечелиха купата на България, започнаха с победа плейофите за титлата в шампионата, която защитават от миналия сезон.

В спортната зала в град Суворово (отборът игра там заради заетост на “Арена Шумен“)  шуменци домакинстваха на „Осъм“ Ловеч и спечелиха с 37:29 (15:12).

Двата отбора направиха равностойно първо полувреме, в което темпото на игра бе доста бавно. „Осъм“ започна по-добре и поведе в резултата, а „Шумен“ догонваше в първите три минути. След това шуменци поведоха с 4:3 и гостите от Ловеч станаха преследвачи и така   „Шумен“ повеждаше с гол, а „Осъм“ изравняваше. В последните десетина минути на полувремето „Шумен“ успя да дръпне с три гола напред след добри изяви на младия вратар Хасан Хасанов, който започна като титуляр и точни атаки на играчите в нападение и на почивката резултатът бе 15:12.

През второто полувреме и двата отбора вдигнаха темпото и заиграха по-бързо и нападателно.“Осъм“ отново се доближи на гол разлика до „Шумен“, но играчите на Никола Карастоянов съумяха бързо да върнат аванса си и в 40-ата минута поведоха с 22:18. Отлично на вратата стоеше опитният Ивайло Костов, който с познатия си маниер спаси няколко топки и даде възможност на „Шумен“ да организира контри. В средата на втората част „Осъм“ отново имаше шанс да се върне в мача, след като намали разликата в головете до два. Хандбалистите на „Шумен“ обаче се измъкнаха и от тази ситуация, успяха отново да увеличат преднината си и затвориха мача с голяма разлика – 37:29.

Следващата среща от полуфиналните плейофи е на 1 април в Ловеч. Ако шуменци спечелят и като гости, ще се класират за суперфиналните плейофи, ако загубят ще се състои трети мач, в който „Шумен“ ще е домакин.

В другия полуфинал днес се срещат отборите на „Локомотив“ Горна Оряховица и „Спартак“ Варна. Домакините от "Локомотив" победиха само с гол в тази среща - 26:25 (13:11).

ШУМ.БГ