Кандидатите за народни представители от шуменската листа на политическа партия „Български възход“ се срещнаха и разговаряха с жители на град Смядово. На срещата присъстваха проф. д-р Сашо Евлогиев, инж. Христо Христов, Биляна Белчева, Глория Зашева, Стоян Шайков.

„В кандидатската листа на политическа партия „Български възход“ са хора с доказан професионален опит, готови да работят за интересите на всички жители на област Шумен. Неведнъж сме демонстрирали нашата готовност и желание да решаваме проблемите чрез разум и диалог, затова днес, ние заставаме пред вас открито, за да получим вашата подкрепа и вие, ако ни се доверите, имате пълното право да искате отчет за всяко едно от нашите действия“ – заяви пред присъстващите водачът на листата проф. д-р Сашо Евлогиев.

Една от основните причини активно да се включа в политическия процес е фактът, че единствено през политическите решения може да се влияе на определени процеси, засягащи пряко живота на хората. Аз съм работил десет години в Смядово и си спомням колко усилия положихме да бъде спасено военното поделение, за което трябваше да търсим подкрепа от хора, които изобщо не разбираха дълбочината на проблема, но от тях зависеха важните решения. Заявявам пред вас, че няма да допуснем закриване на поделението в Смядово. Това ме мотивира допълнително, защото ние познаваме проблемите, знаем кои са правилните решения, но имаме нужда от вашата подкрепа, за да ги осъществим“ - сподели по време на срещата вторият в листата инж. Христо Христов.

Дамите кандидати за народни представители Биляна Белчева и Глория Зашева, които са под номер 9 и 10 в кандидатската листа ПП „Български възход“ за 30 МИР - Шуменски, споделиха своите мотиви за участие в предизборната кампания и споделиха колко е важно правото на глас да бъде осъществено. В края на срещата думата взе и домакинът на събитието и кандидат за народен представител под номер седем в листата Стоян Шайков.

„Познавам повечето от вас и за мен е най-важно да бъда полезен на моя регион, защото тук съм роден, тук съм израснал и тук живея. Аз също като вас се сблъсквам с трудното ежедневие и знам, че единствено от нас зависи да променим нещата към по-добро. Затова е важно да се обединим и с високо вдигната глава да гласуваме с номер 15 в бюлетината“ – призова той.

В края на срещата последва оживена дискусия, по време на която присъстващите зададоха редица въпроси, свързани с инфлацията, изхода от икономическата криза, сигурността на хората, бъдещето на българския лев, износа на оръжие за Украйна, както и въпроси, свързани с ролята на президента в политическите процеси и управлението на държавата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Пресцентър ПП „Български възход“ 30 МИР-Шумен