207 монети с вид на антични са намерени и иззети от частен дом в Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.  Проверката е направена в рамките на специализираната полицейска операция, проведена на територията на областта вчера.

В жилище, обитавано от 43-годишен местен жител, освен монетите, полицейските служители намерили и иззели предмети с вид на археологически обекти. Назначени са съответните експертизи, за извършено престъпление е образувано досъдебно производство.

При друга проверка в имот, обитаван от 60-годишен мъж от село Студеница, е намерен и иззет металотърсач. За извършено престъпление по чл. 277 ал. 7 от НК е  образувано досъдебно производство.

Общо 11 са регистрираните престъпления при проведената вчера полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Образувани са пет досъдебни и шест бързи производства. Проверени са 665 жители на населени места в областта и 461 моторни превозни средства. Съставени са 85 акта за установени административни нарушения. Извършени са 11 проверки в автоморги, сервизи и депа за автомобили, в 11 заложни къщи, в 8 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Проверени са 55 търговски обекта, от които 33 увеселителни  и питейни заведения.

ШУМ.БГ