„Само ние правим цялостна политика за децата и ги пазим от  джендър идеологията. Децата са бъдещето ни, често повтарят всички, но само БСП положи реални грижи за тях” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова предпрепълнената зала на регионалната библиотека в Шумен. На срещата с граждани я придружаваха водачът на листата на БСП за България Иван Иванов и кандидатите за народнипредставители от 30 МИР - Шумен.

„Оценявайте ни по резултатите“, призова Нинова и припомни, че благодарение на БСП има безплатни детскиградини и ясли, безплатни учебници до 12-ти клас. „Ние осигурихме 300 лв на всяко дете до 4-ти клас за започване на учебната година. Увеличихме майчинството и детските надбавки. Младите работещи семейства с деца имат вече необлагаем минимум от 600 лв за едно дете и 1200 за две”, припомни постиженията на БСП Нинова. 

„Ще продължим политиката за безплатни лекарства на деца до 14 години. Но най-вече - ще се борим срещу всеки опит да се внушава на децата, че могат сами да си определят пола и да го сменят. Това е битка за бъдещето. Срещу нас има много силна съпротива, с много пари и власт”, посочи лидерът на българските социалисти.

„Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината, за да бъдем по-силни и да спрем всеки закон, който тихомълком въвежда джендър идеологията в училищата. Направихме го вече два пъти. Ще го направим отново, но имаме нужда и от вас.Вашата подкрепа за нас е подкрепа за вашите деца и за бъдещето на България”, призова присъстващите Корнелия Нинова.

Повече от час Нинова говори пред препълнената зала и отговаря на въпросите на шуменци. Инфлацията и доходите са темите, които най-много вълнуват гражданите и лидерът на БСП обясни какви мерки ще предприеме партията в новия парламент. 

„Едно от първите неща, които ще направим,е да предложим таван на цените на хранителните продукти. Ние сме единствената партия, която предлага таван на цените, другите само си поиграха с тази тема, включително и служебният кабинет. Ние твърдим, че с таван на цените ще се сложи спирачка на инфлацията, защото това вече се случи във Франция, Испания, Португалия, Унгария, Гърция“, каза нинова и коментира, че трябва да се работи много за българското производство, защото следващите години конфликтите в света ще са за храна и вода. „Необходимо е възстановяване на напоителните системи за поливно земеделие, изравняване на субсидиите на българските фермери с тези на европейските, държавни борси за българските производители. Въпросът за възстановяване на българските производства става абсолютно приоритетен“, предупреди Нинова

Във връзка с доходите тя посочи, че БСП иска да продължи докрай пенсионната реформа, като пенсиите се преизчислят с нов средноосигурителен доход. 

„Освен инфлацията и доходите, които са най-важните и притеснителни теми за хората днес, втората тема, по която искам подкрепа, е въпросът за война, мира и паметниците“, призова Нинова. Тя посочи, че БСП е против войната и настоява да започнат преговори по дипломатически път. „Има лъч светлина, но ни трябва сила, за да отстояваме тази политика в парламента“, каза Нинова. Тя допълни, че БСП е кетегорично против решението да се изращат милион и половина снаряди в Украйна. Исканията за премахване на паметници, Нинова определи като предизборно говорене за втвърдяване на електората на десните 

По повод появилите се партии-двойници, както ги нарече Нинова, тя коментира, че тяхната цел е да се намали влиянието на БСП. „Последните няколко години поради твърдата и неотклонна политика, която водим, ние сме неудобната партия. И за да се намали влиянието на БСП, постоянно ни създават партии – двойници. Президентът създаде „Продължаваме промяната“ и ни ги пусна в гръб, той си го каза. Последва нов проект, на Стефан Янев, който също отне част от нашите хора. Сега се нояви Новата левица. И колко да е нова, като там има хора, за които сте изтрили по пет чифта обувки да ги правите президент,омбудсман, министри, депутати? А днес не спират да хулят БСП и да се наричат Новата левица“, коментира Нинова

Тя предупреди, да не се обръща внимание на социологиите, защото според нея, проучванията нарочно намаляват резултата на БСП. „Ние имаме ясна програма как да продължим, а след изборите вие ще решавате с кого да продължим и дали да участваме в правителството. Но целта ни е да гарантираме стабилност и сигурност с действащ парламент и редовно правителство, с 5-6 най-важни национални въпроси, които трябва да се решат“, заяви лидерът на БСП. Според нея, едно правителство на малцинството ще означава несигурност. „Ние имаме нужда от правителство, което е подкрепено от много стабилно мнозинство, за да взема важните решения. И накрая отново ще се допре до решението на БСП какво правителство да има и накъде да върви България“, заяви Корнелия Нинова. 

В края на срещата тя връчи членски карти на новоприети членове на БСП. Един от новите членове на БСП е току-що навършило пълнолетие момиче.

Пресцентър БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление