Знакови лица на политическа партия Български възход“ като доц. д-р Виолета Комитова и организационния секретар на партията Георги Балабанов се срещнаха с членове и симпатизанти на партията от шуменска област. Събитието беше по инициатива на водача на кандидатската листа за 30-ти МИР - Шуменски проф. д-р Сашо Евлогиев. По случай Международния ден на театъра домакините и гостите положиха цветя на паметника на Добри Войников, след което проведоха среща-разговор със своите съмишленици. Гостите посетиха подготвената изложба и се запознаха с произведенията на млади шуменски художници от младежката организация на партията в Шумен.

В началото на събитието бяха представени кандидатите за народни представители на партията от Шуменска област, след което думата беше предоставена на доц. Виолета Комитова.

„Един от основните проблеми пред който се изправяме сега е това, че ние самите лансирахме политици, които нямат капацитет да се грижат за обществото, но можем да решим този проблем, като развиваме политически способности, подобрявайки живота на всички наши съграждани, проявявайки воля в защитата на инициативи и каузи. Партия „Български възход“ е млада партия, която изповядва консервативни и национални ценности, които са изоставени от другите партии, които управляваха 30 години. Затова сега е време да се върнем към националните добродетели и да бъдем по-консервативни и по-резервирани към решенията, които ни се налагат. Ние държим на семейството, рода и Родината, държим на българския език и традициите. Живеем във век, в който се свързваме с всяка точка на света, а всъщност сме сами. Този начин на общуване е заплаха за цялото ни общество. Ако се откажем от консервативни ценности – род, Родина и семейство, сме заплашени да изчезнем. Затова нашата кауза в „Български възход“ е да се съхраним като държава и нация“ - заяви по време на срещата Виолета Комитова и допълни, че причината да се ангажира лично с политика е желанието й да може да помага на хората, на българските граждани и на българската държава.

На срещата присъстваха и представители на листите за кандидати за народни представители от областите Търговище, Сливен и Бургас. Думата взе и организационния секретар на партия „Български възход и водач на листата за сливенска област Георги Балабанов.

„Няма как да не се развълнуваш, когато видиш хора с авторитетни биографии, с чисти лица и намерения да влизат в политиката. Това са хора, които вярват в каузи, гордея се с нашата листа в Шумен“, заяви Балабанов и посочи, че гражданско общество е изключително необходимо на България на сегашния етап от развитието на света. На нас ни е необходимо общество, което да изповядва такива ценности, в чиято същност е залегнало като основна задача да се идентифицира проблема, да се търсят всички решения за проблема на съседа, на държавата и да бъдем активни в обществения живот и политиката. Ето защо е толкова важно да се гласува, за да има истинско гражданско общество, гласувайте с номер 15 в бюлетината“ - призова той.

Беше проведена оживена дискусия, на която част от присъстващите поставиха своите въпроси. Въпроси зададе Юлиан Русев, студент по право, за отношението на партия „Български възход“ към съдебната реформа. В отговор Виолета Комитова заяви, че най-вероятно законодателната инициативата предложена от Крум Зарков ще бъде подкрепена, като акцентира, че този закон няма да реши проблемите в законодателната сфера, която е известна с бавното си правораздаване, което е равно на отказ от правораздаване. Системата трябва да се забърза и подобри, защото няма как успешно да се правораздава с Наказателно-процесуален кодекс, който е от 1968 г. и не отчита сегашните граждански отношения.

Медицинската сестра Анета Ангелова изрази притеснението от вероятността медицинските сестри да бъдат премахнати от детските ясли и на тяхно място да се назначат педагози. В отговор доц. Комитова заяви, че не трябва да има резки промени в персонала на детските ясли, защото всяка рязка промяна създава допълнително чувство за несигурност и постоянен стрес върху родители, деца и хората, които се грижат за тях. Бяха поставени въпроси за овладяването на инфлацията, за проблемите в сигурността и отбраната, в образованието и здравеопазването. Проф. Евлогиев посочи, че е дошло време експериментите в държавата да спрат, защото повече от 30 години политици без необходимия капацитет се упражняват с „реформи“, с промяна на законодателната уредба, с промени в структурите на МВР и МО, с промени в здравната система, в земеделието и във всяка сфера на обществения живот. Време е да се даде възможност експертите във всяка област да направят задълбочен анализ и да предложат конкретни решения за натрупалите се проблеми за да тръгнем напред.

Срещата продължи в приповдигнат дух и настроение с музикални изпълнения в стила на великия артист и музикант Тодор Колев, изпълнени от Крум Крумов.

В края на срещата водачът на листата на 30 МИР – Шуменски проф. д-р Сашо Евлогиев призова присъстващите:

  • на 2 април проявете вашата активна гражданска позиция и упражнете своето конституционно право да гласувате;
  • подкрепете партия „Български възход“, защото тя беше единствената партия, която не постави червени разделителни линии при влизането си в 48 Народно събрание (НС), ще го направи и в следващия парламент;
  • тя показа диалогичност и не отказа разговори на нито една политическа партия, която получи мандат за съставяне на правителство;
  • тя не се умори да призовава за разум в действията на партиите и до последния ден на съществуването на 48 НС работеше за съставяне на редовно правителство;
  • тя не загърби проблемите на хората и непрекъснато предлагаше решения в интерес на българските граждани и българската държава, ще го направи и в 49 НС;
  • подкрепете ПП „Български възход“ и гласувайте с бюлетина № 15 за да осигурим по-добри условия на нашите деца и внуци, те да се учат, да работят и да създават блага за българския народ, а не да търсят своето препитание в чужбина;
  • да осигурим достойни старини на нашите родители, баби и дядовци, защото те заслужават това;
  • гласувайте с интегрална бюлетина № 15 за възхода на България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър на политическа партия „Български възход“ 30 МИР - Шуменски