Изключително представяне за учениците на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) – гр. Шумен в няколко национални състезания, съобщиха от училището.

Златен медал спечели Мерт Хасан от 10.а клас в регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“, което се проведе в гр. Силистра. Освен това, с един сребърен и два бронзови медала се окичиха съответно Валентина Илиева, Лидия Драганова и Валентин Валентинов от 12.а клас. Ръководител на шуменските ученици бе инж. Райко Недялков, като отборно в състезанието те завоюваха престижното II място.

От 31.03. до 01.04 ПГСАГ – Шумен беше едновременно и домакин, и участник в три състезания. В националния кръг на „Най-добър млад керамик“, който се проведе във Военен клуб – Шумен, Яна Димитрова от 8.в клас, с ръководител инж. Мариана Стоянова, спечели II място.

В първото издание на Национално състезание „Млади таланти в интериорния дизайн“, което се проведе в гр. София, учениците, с ръководител инж. Магдалена Гандева, спечелиха няколко медала. За I възрастова група - Кристиян Георгиев и Моника Арсова от 10.в клас заеха съответно II и III място, като освен това спечелиха още два приза: „За най-прецизно изпълнение“ и „За приложимост на проекта“. Във II възрастова група Борис Стоянов от 12.в клас спечели III място.

Участниците в Национално състезание “Varna Spaghetti Engineering 2023” Валентина Илиева, Лидия Драганова и Валентин Валентинов от 12.а клас с ръководител инж. Райко Недялков заслужиха първото място за издигнатата от тях кула с височина 2,82 м.

ШУМ.БГ