СК „Шуменска крепост“ е емблемата на кикбокса в България. Успехите на състезателите са безброй както на националната, така и на световната сцена. В продължение на три поредни години клубът, ръководен от Галин Методиев, е шампион на страната на ринг. Неизброими са медалите и купите, извоювани в различните стилове и категории, като само за изминалата година към колекцията са добавени още 8. В историята на шуменския клуб имената си записват елитните състезатели Християн Тотев – четирикратен световен шампион по муй тай, Пламен Борисов и Иван Иванов, също притежатели на световни титли по муй тай, Полина Галинова – двукратен световен шампион по кикбокс в стил К-1 и Мариян Петков, който е със световна титла при юношите.

Всяка вечер тренировъчната зала на клуба е пълна, събират се над 30 души. За техничното изпълнение на ударите следи треньорът Галин Методиев, помага му и Християн Тотев. Приемствеността е едно от нещата, на които държат в клуба, като всички си помагат, за да израснат заедно. Още от формулата на успех издава треньорът Галин Методиев. „За да станеш добър кикбоксьор са необходими най-малко 3 години постоянни тренировки, но не е само това. В клуба не се влиза случайно, държим на здравословния начин на живот и чистите намерения. Ние държим на честта, доверието, уважението, доброто отношение и подкрепата. Създаваме личности, които вярват в доброто, без фалшиви илюзии. Като едно голямо семейство сме, в което се обсъждат всички въпроси. Много е важно здравето и образованието да върви ръка за ръка.“, споделя той.

Част от тази формула на успех е и BURNiT. Марката подпомага СК „Шуменска крепост“ от 2018 г., като всяка година става все по ангажирана в подкрепата на местния спорт. Философията, която изповядва компанията, чрез реализиране на социалната си политика, за солидарност и отговорност към местната общност съвпада напълно с тази, която защитават и от „Шуменска крепост“. „BURNiT ни осигури уюта в залата, подпомогна оборудването и снабдяването на състезателите ни с екипировката - каски, ръкавици и протектори. Подпомага участието ни на световните турнири, което е свързано със заплащането на високи такси. Но финансовата подкрепа не е единствената. Ние поддържаме много близък контакт с нашия спонсор. Мотивацията и куража, които ни дава, че всичко е възможно с труд и постоянство, оказват голямо влияние върху успехите на състезателите.“, разказва Галин Методиев.

Така се пази една крепост – с общи усилия, ясни цели, отговорни и мотивирани личности, а на шуменци им предстои още една защита в лицето на Мариян Петров. Той ще участва на Държавното първенство по кикбокс в стил К-1 в Нова Загора за преборване в категория до 86 кг – трамплин към Световното първенство в Португалия тази година.

 

Съдържание на BURNiT