Четирима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол през празничните и почивни дни, а единият бил и без книжка, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Трима от пияните шофьори са проверени на 16 април в Шумен, четвъртият ден по-рано в Нови пазар.

45-годишен мъж от Шумен, който бил зад волана на Волво Ц80 с шуменска регистрация е спрян за проверка малко след 22:30 часа на ул. “Софийско шосе“. Изпробван бил за шофиране след употреба на алкохол, дрегерът отчел 1,43 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ, задържан бил за срок до 24 часа в РУ - Шумен. Образувано е бързо производство.

В 03:54 часа на 16 април за проверка на ул. “Алеко Константинов“ в Шумен екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил Ауди А4 с монтанска регистрация. Зад волана бил 54-годишен мъж от село Комощица, община Монтана. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,30 промила. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

34-годишен неправоспособен мъж от Каолиново също е задържан, след като бил установен да шофира след употреба на алкохол. Около 01:00 часа екип на РУ - Нови пазар подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Опел „Вектра“ с шуменска регистрация, който се движил по ул. “Цар Освободител“ в града. Водачът не изпълнил разпореждането и продължил да се движи по път  I-2 в посока към Шумен. Екипът го последвал и в района на Индустриален парк в Шумен го спрял. Зад волна на автомобил бил 34-годишен мъж от Каолиново. Не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че не притежава. Изпробван бил с дрегер, отчетени са 1,51 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ - Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

На 15 април около 02:20 часа за проверка на ул. “Плиска“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на лек автомобил Шкода „Фабия“ с турски регистрационен номер. Автомобилът бил управляван от 50-годишен мъж от Нови пазар. Тестван бил с дрегер. Отчетени били 1,23 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК.

ШУМ.БГ