Екипът на Шуменската библиотека обявява благотворително набиране на средства за обогатяване на соленоводния аквариум, оборудван във входното фоайе на Детски отдел.

Морският аквариум, наподобяващ автентичния подводен свят на кораловите рифове, радва малките ни читатели и техните родители от края на 2018 г., когато започна поетапното му заселване с екзотични морски обитатели – риби, корали, таралежи, морски звезди, скариди и други. Освен атракция, през годините аквариумът се превърна и в база за организиране на летни обучения в детския клуб „Морска акваристика” към Шуменската библиотека – единствената в България с подобен аквариум.

Към настоящия момент екзотичният морски свят в библиотеката се нуждае от морски таралеж, звезда, скарида, риба пеперуда и риба ангел джудже, които живеят в далечна Австралия и Индонезия.

“Надяваме се на вашата съпричастност и помощ, за да съберем заедно нужните средства за самолетните билети и храната по време на дългото пътуване на новите ни морски обитатели. Нека заедно да подарим радост и красота на шуменските деца!”, призовават от библиотеката.

Желаещите да се включат в благотворителната кампания могат да дарят средства чрез дарителската кутия, поставена в Детски отдел на библиотеката, или по следната банкова сметка:
IBAN:  BG64RZBB91553101441709
BIC: RZBBBGSF
KBC Банк ЕАД
Основание за превод: Дарение за аквариума в РБ „Ст. Чилингиров”

ШУМ.БГ