38-годишен турски гражданин, издирван в родината си за убийство, е задържан в Шумен, съобщиха от полицията в града и от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Турчинът с инициали Г.В. е установен и задържан вчела при планирана полицейска операция в ранните следобедни часове. Той бил спрян за проверка на ул. “Добруджа“ от криминалисти от областната дирекция на МВР в Шумен. Мъжът представил фалшиво свидетелство за управление на МПС и фалшива лична карта, издадени по словенски образец на името на друго лице. Изготвена е графическа експертиза, която показала, че ползваните документи са неистински. Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП - Шумен, действията по разследването продължават под негов надзор.

В рамките на деня 38-годишният турски гражданин ще бъде привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него престъпление по чл. 316, във връзка с чл. 308, ал.2, във връзка с ал. 1 от НК, както и за това, че преминал нерегламентирано границата на Република България на неустановено място и без разрешение на граничните власти, казаха от прокуратурата.

Той остава задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.  Предстои да бъде внесено в съда искане за „задържане под стража“ на Г.В.

ШУМ.БГ