Четири отбора взеха участие в първия пролетен турнир по мини хандбал за купата на Ученическа спортна школа (УСШ) “Хан Крум" – Шумен. Надпреварата се проведе в зала “Плиска”, а за първото място играха състави от УСШ-Русе, ОДК- Варна и домакините от УСШ-Шумен, които бяха с два отбора.

Тимовете бяха разделени в две групи, като победителите играха за първото място, а загубилите за третото. В първата среща момичетата от Шумен, с треньор Мая Пешева, излязоха срещу смесения отбор (момчета и момичета) от ОДК Варна с треньор Христо Стоянов, като победители станаха варненци.. Във друга среща шуменските момчета, водени от старши треньор Антон Андонов, отстъпиха на смесеният отбор (момчета и момичета) на УСШ-Русе с треньор Илко Канатов.

Най-оспорваната среща се оказа малкият финал, в който само с един гол разлика момчетата на Андонов победиха момичетата на Пешева. Във финалната среща русенци победиха варненци и категорично заеха първото място.

Четирите отбора бяха наградени с купи и медали, а треньорите отличени с приз за популяризиране на детският спорт.

По-рано през изминалата седмица малките шахматисти от УСШ-Шумен участваха в двустранен пролетен турнир срещу школниците от УСШ-Разград.  32- ма от възпитаници на двете школи взеха участие, като  бяха разпределени по ниво на подготовка и възраст. Турнирът бе по правилата на двустранна среща с размяна на фигури , като времето за всяка игра бе 15 минути за състезател. Домакините се справиха по-добре и с резултат 20.5 на 11.5 точки победиха гостите.

След срещите школниците бяха отличени с медали, а преподавателите и директорите с плакет за популяризиране и развитие на детския спорт. Надпреварата се проведе в шахматния дом на СКШ “Шумен”.

ШУМ.БГ