Сръбската полиция арестува и бащата на 21-годишния Урош Блажич, който застреля 8 души и рани 14 в селата Мали Орашие и Дубона, в района на град Младеновац, съобщиха местните медии.

55-годишният Радош Блажич е обвинен в незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. При обиск в имот на семейството криминалистите са открили и конфискували няколкостотин патрона с различен калибър, самоделно взривно устройство, пистолет, револвер и няколко оптически мерника.

Разследва се произходът на намереното в къщата му оръжие, както и на използваното от сина му в масовото убийство в Младеновац. Бащата ще остане в ареста за 48 часа, след което ще бъде предаден на прокуратурата.

В деня на убийствата, 5 май, полицията арестува дядото и вуйчото на 21-годишния Урош, който се укривал в къщата им в село Винище. В тази къща също бе намерен арсенал оръжие - бомби, автоматична пушка и муниции.

Тогава стана ясно, че 21-годишният мъж е започнал да стреля с автоматична пушка след спор за мач. Той бе задържан след продължила над осем часа мащабна операция по издирване му. В нея се включиха над 600 души - полицаи, специални части, жандармерия, затворени бяха магистрали и пътища, използвани бяха хеликоптер и дронове, а през нощта - и термокамери.

Дир.бг