Доналд Тръмп се похвали, че признанието от съда, че сексуално е насилил Е. Джийн Карол, са довели до увеличаване на подкрепата му в проучванията преди президентските избори през 2024 година.

76-годишният Тръмп се радва на голяма преднина в социологическите проучвания в партийните първични избори в продължение на седмици, но няма данни от вторник, когато съдебните заседатели го осъдиха да плати 5 милиона долара за оклеветяване и нападение на И. Джийн Карол, журналистката и писателка, в New Универсален магазин в Йорк.

Бившият президент зарадва основните си поддръжници и възмути своите домакини от CNN с безкомпромисно представяне по телевизията, насочено към гласоподавателите в републиканското състезание.

Той отказа да обмисли дали трябва да се наложи по-строг контрол върху оръжията, отпразнува края на националния достъп до аборти, настоя, че изборите през 2020 г. са били фалшифицирани и обеща да помилва повечето от бунтовниците, вкарани в затвора за атаката на Капитолия на 6 януари 2021 г. Тръмп също така призова републиканците да принудят Америка да изпадне в безпрецедентен фалит, рискувайки стотици хиляди работни места, ако президентът Байдън не успее да направи огромни съкращения на разходите.

Той нарече Карол "откачена", определи плана си за намаляване на инфлацията като "упражнение, бейби, упражнение" и нарече водеща на CNN "гадна личност", когато тя го разпита за запазването на секретни документи.

"Моите резултати в социологическите проучвания току-що излязоха – те се повишиха", каза Тръмп, попитан дали случаят Карол трябва да го дисквалифицира да стане президент отново. Публиката, включваща негови поддръжници и нерешителни републиканци, аплодира и аплодира.

"Повдигнаха ми и другото фалшиво обвинение", добави той, като се позова на скачането на първичната подкрепа, която получи след 34-те обвинения за фалшифициране на данъчни записи за предполагаеми плащания на тайни пари на две жени, които твърдят, че са имали афери с него.

"Те правят това за да се намесят в изборите. Тази жена, нямам представа коя е. . . кучето или котката й се казваха Вагина", казва той относно Карол.

Тръмп отхвърли предложението на Кейтлан Колинс, която модерира представителството на CNN, че трябва да се извини на Майк Пенс, неговия вицепрезидент, за това, че застраши живота му по време на бунта в Капитолия. Тръмп каза: "Не, защото направи нещо нередно. Той трябваше да върне гласовете в законодателните органи на щата и мисля, че щяхме да имаме различен резултат. Наистина."

Конституционните експерти са обединени, че Пенс не е имал тази власт и е действал правилно, като е подписал щатските гласове за победата на Байдън.

Попитан от аудитория дали би помилвал бунтовниците, Тръмп каза: "Склонен съм да помилвам много от тях. Не мога да кажа всеки, защото няколко от тях вероятно са излезли извън контрол."

Тръмп не пожела да каже дали ще продължи да изпраща американска помощ на Украйна и повтори твърдението си, че ще прекрати войната за един ден, ако се върне като президент.

След предаването Байдън написа в Twitter: "Просто е, хора. Искате ли още четири години от това? Ако не го направите, включете се в нашата кампания."

Днес.бг