Отборът на дивдядовското IX OУ „Πaнaйoт Boлoв“ стана комплексен победител в традиционното състезание „Млад огнеборец“ за купа Свиленград, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Тимът печели тази купа за трети пореден път. 

В състезанието в Свиленград участваха водещи отбори от страната – от Бургас, Варна, Пловдив, Ст. Загора, Хасково и Ямбол. 

Отборът, воден от треньора Слави Димов се класира първи в дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия“ и на второ място в „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. С общ брой от 1044, 73 точки са изкачиха на почетната стълбичка на победителите. Втори се класира отборът на СУ „ Никола Й. Вапцаров“ от Айтос с 1035, 59 точки, на трето място се нареди тимът от СУ- „Никола Вапцаров“ – Пловдив с 1027,59 точки. 

„Няма как да не съм доволен от представянето на отбора, като се има предвид, че половината от тях са нови попълнения. Разбира се, помагат ни изключително много тренировките и методическите указания на огнеборците от РДПБЗН-Шумен, на които благодарим. Лично аз за пореден път изказвам благодарности към комисар Иван Иванов, директор на шуменската пожарна, за дългогодишната ни съвместна и ползотворна работа“, каза след състезанието треньорът на тима Слави Димов. 

Тимът от „Дивдядово“ ще се готви и за участие в Републиканското състезание на младежките противопожарни отряди в Албена.

ШУМ.БГ