Най-малко един човек бе убит и 15 души са ранени при руски ракетен обстрел по клиника в югоизточния украински град Днепър, съобщи днес президентът на Украйна Володимир Зеленски в "Телеграм", предаде Ройтерс.

В ход са спасителни операции, добави Зеленски в поста си на фона на видео кадри на силно повредена сграда, от която излиза пушек.

"Руските терористи за пореден път потвърждават своя статут на бойци срещу всичко хуманно и честно", пише Зеленски.

"Ракетна атака срещу клиника в град Днепър. Засега един човек е убит, а 15 са ранени. Последиците от обстрела се ликвидират и пострадалите се спасяват", съобщава президентът на Украйна.

Украинските власти по-рано съобщиха, че противовъздушната им отбрана е свалила 10 ракети и повече от 20 дрона, изстреляни от Русия при нощните нападения срещу столицата Киев, град Днепър и източните райони на Украйна. Ройтерс няма достоверно потвърждение за тези съобщения.

Русия, която започна пълномащабното си нахлуване в Украйна преди 15 месеца, не е коментирала още съобщенията за въздушните нападения, но заяви, че Украйна е нанесла удари по два региона в южната част на Русия с ракета и с дрон.

dir.bg