ЦСКА-София спечели футболния турнир, “Цоньо Василев” който се проведе в Шумен. Петото издание на надпреварата събра днес на игрищата на ФК Атлетик футболисти, родени 2015 г от ЦСКА – София, Лудогорец – Разград, Светкавица 2014 - Търговище, Златен век - Велики Преслав и домакините Атлетик – Шумен.

Тимовете стартираха в турнира от две предварителни групи, а червените от София, водени от Христиан Христов, участваха с два отбора, като и двата спечелиха предварителните групи без загубен мач и се срещнаха на финал.

Вторите в предварителните групи станаха Атлетик и Лудогорец. Във втората фаза на турнира те играха двубой за третото място, а победител стана отборът от Разград.

„Благодаря, че отново се събрахме на този турнир и почетохме името на футболиста Цоньо Василев. Благодаря на треньорите и родителите, без които нямаше да можем да се справим. Турнирът е приятелски и е, за да се учим един от друг, да растем във футбола и да радваме зрителите“, каза след последния съдийски сигнал треньорът във ФК „Атлетик“ Стойко Стойков-Чочо. След това двамата със Захари Димитров наградиха участниците, като всички футболисти получиха медали и отборно купи за мястото си в крайното класиране.

Талантите на Светкавица получиха специална купа и медали за отбор с най-много футболисти, участвали в турнира.  Наградата, наречена за отбора с големите мечти от малкия град, получи тима на Златен век от Велики Преслав.

Купи и медали получиха и “бразилците” от Атлетик за четвъртото си място, Лудогорец – за третото, ЦСКА 2 – за второто, ЦСКА 1 – за първото.

В края на турнира и по повод 10-тата си годишнина ФК Атлетик награди отборите си, които този сезон се представиха силно в първенството на зона Варна. Освен това купа и медали от БФС за първо място в първенството в група Б (2) на зоната получи отборът с футболисти, родени 2009-2010 г. Отличието връчи председателят на ОС на БФС в Шумен Милен Христов.

ШУМ.БГ