Въздушната тревога, обявена по-рано през нощта на по-голямата част от територията на Украйна бе отменена.
Взривове имаше в Киев, където един човек бе убит от отломки от разрушен дрон, а трима души бяха ранени, според данни на властите, припомня Ройтерс. Кметът на града Виталий Кличко съобщи за над 20 свалени от системата за противовъздушна отбрана руски дрона.

Кличко съобщи и, че е избухнал пожар, след като отломки от дрон са паднали върху седеметажна сграда, която не е жилищна, в Соломянски район. В Печерски район пожар е избухнал на покрива на девететажна сграда, като е бил причинен от паднали отломки от дрон. В Холосиевски район падащи отломки от дрон са подпалили триетажен склад, като са разрушили около 1000 квадратни метра от него.

Ударите бяха извършени в Деня на Киев, когато украинската столица отбелязва 1541 години от официалното си основаване. Обичайно празникът се чества с улични концерти, изложения и панаири. Планове за подобни прояви има и тази година, но в по-малки мащаби.

Същевременно руските власти съобщиха, че няколко безпилотни летателни апарата са се опитали да се доближат до територията на петролна рафинерия в Краснодарския край в Русия, но са били неутрализирани, а инфраструктурата на завода не е повредена. Не се съобщава за жертви и пострадали, предаде ТАСС.

На 4 и 5 май на територията на същата рафинерия имаше атаки от безпилотни самолети. Възникнаха пожари, но бяха потушени и никой не пострада.

БТА/Днес.бг